Verdens (næst-)lykkeligste land

Siden 2013 har FN den 20. marts fejret den Internationale Lykkedag som en måde at anerkende, hvor vigtigt lykke er for alle menneskers livskvalitet.

Lykke er et grundlæggende menneskeligt mål. De Forenede Nationers Generalforsamling anerkender dette mål og opfordrer til “en mere inkluderende, retfærdig og afbalanceret tilgang til økonomisk vækst, der fremmer lykke og velvære for alle folk.”

I mange år har Danmark været et fyrtårn indenfor lykke. Igen i år ligger Danmark på en andenplads på listen over verdens lykkeligste lande. Men hvad er det, der gør danskerne så lykkelige?

Det kan vi fra Turistførerforeningen svare dig på, for vi kender danskerne bedre end så mange andre.

Vi kan sågar trække tråde helt tilbage i historien, så du får hele historien om, hvordan danskerne endte med et af verdens sikreste, mindst korrupte lande, hvor vi – lidt endnu? – har et velfærdssamfund, som sikrer den enkelte en høj grad af tryghed og sikkerhed i hverdagen såvel i relation til indkomst som mere kvalitative aspekter.

 


Hvis du vil have en mere personlig og skræddersyet tur, der passer lige til dine interesser og præferencer, så find en guide, der passer lige til din gruppe her.

Photo by Jakob Pfalz on Unsplash