Københavnske bydele og kvarterer

Vil du se mere af København end blot byens centrum? Du kan booke en guidet tur, hvor din guide tager jer med til et eller flere af Københavns kvarterer. Her møder du de lokale og ser, hvor forskelligartet den danske hovedstad er.

Indtil midten af 1800-tallet var København en mindre by omgivet af volde. Men da voldene blev revet ned, opstod der nye kvarterer omkring den gamle by, og flere er siden kommet til.

Oplev Nørrebro, Ørestad, Nordhavn eller en anden bydel på en guidet tur

Din guide kan tage dig med til en eller flere af de  københavnske bydele og fortælle dig om deres særpræg og om byens udvikling. Få inspiration herunder til, hvilke bydele i København du har lyst til at besøge på en guidet tur med en uddannet guide.

Vesterbro

Lige bag Københavns Hovedbanegård starter Vesterbro, et gammelt arbejderkvarter som er blevet renoveret og hipt. Her finder du blandt andet Kødbyen med mange restauranter og cool barer. I udkanten af Vesterbro ligger Carlsberg Byen, et helt nyt kvarter anlagt der, hvor de verdenskendte Carlsberg-øl tidligere blev produceret. Besøgscenter Visit Carlsberg ligger også her.

Nørrebro

Must-sees på Nørrebro er Danmarks kendteste kirkegård, Assistens Kirkegård med H.C. Andersens grav, og Superkilen, et helt specielt byrum skabt af bl.a. tegnestuen Bjarke Ingels Group. Men oplev også det tilbagelænede, multikulturelle og levende kvarter med caféer, restauranter, vinbarer og spændende butikker i sidegaderne – alt det, der har gjort Nørrebro til rejsemagasinernes darling.

Ørestad

Ørestad er en nyere bydel i København kendetegnet ved moderne arkitektur, og hele to ejendomme i bydelen har vundet prisen som verdens bedste boligbyggeri. Det er Bjerget og 8-Tallet. Ørestad er også Københavns grønneste bydel, for en tredjedel af dens areal består af parker eller naturområde.

Nordhavn

Nordeuropas største byudviklingsprojekt er i gang i Københavns gamle frihavn. Oplev gammel og ny arkitektur i et kreativt miks i den bæredygtige og energibevidste bydel Nordhavn. Og besøg det internationalt præmierede Konditaget Lüders – på toppen af et 8 etagers parkeringshus med en fantastisk udsigt over København.

Frederiksberg

I århundreder har det romantiske haveanlæg Frederiksberg Have været udflugtsmål for københavnere. Oplev parken med det fine kongelige lystslot, eller Zoologisk Have lige ved siden af. På Frederiksberg finder du også det underjordiske udstillingssted Cisterne i et gammelt vandreservoir. Eller hvad med en cafe- og shoppetur på Værnedamsvej, gaden med det franske islæt.

Østerbro

Det grønne og familievenlige kvarter med hyggelige cafeer og unikke butikker. På Østerbro finder du mondæne etageejendomme og Danmarks ældste villakvarter, men også det grønne åndehul Fælledparken med Danmarks næststørste skatepark og den spændende Tårnlegeplads. Besøg også Københavns første klimatilpassede byrum, Tåsinge Plads.

En guidet tur i Københavns bydele tilpasset dine interesser

Beskrivelserne herover er smagsprøver på de forskellige bydeles særpræg. Lad din guide planlægge en byvandring, en cykeltur eller måske en guidet tur, hvor I tager med metro eller bus, og oplev meget mere i et eller flere af de københavnske kvarterer. Din uddannede guide kan tilpasse oplevelserne, så de passer til dine interesser og din tidsplan.

Find din guide her...

Find flere turforslag

Vi har mange forslag til guidede ture i København og resten af Danmark. Vil du besøge Kronborg Slot, kendt som Hamlets slot? Er du interesseret i arkitektur? Eller bæredygtighed? Rejser du sammen med børn? Tag et kig på vores turforslag, måske passer de lige til dig. Hvis ikke, kan en af vores guider altid skræddersy en guidet tur til dig.