Københavns højdepunkter

Bustur, cykeltur, byvandring? Du bestemmer, hvordan din guidede tur gennem København skal foregå. Med en uddannet guide ved din side får du en bred introduktion til byen, som har været den danske hovedstad siden det 15. århundrede. Vil du opleve de største seværdigheder og høre historierne bag, så book en guidet tur i København.

Vidste du, at København bogstaveligt talt betyder købmændenes havn? For vandet og den spæde bys beliggenheden lige her var begyndelsen på det hele, på det mix af arkitektoniske stilarter og den overflod af historiske finurligheder, som nutidens København møder dig med på en guidet tur.

Langs med havnefronten viser din guide dig fæstningsværket Kastellet, det storslåede Gefionspringvand og rokokoslottet Amalienborg. Sammen med Marmorkirken danner det en smuk ramme om den kongelige families bolig.

Ingen klassisk guidet tur i København uden et besøg ved Den lille havfrue

I den gamle havn ser du også nogle af de nye bygninger: Operahuset, Skuespilhuset og skibakken Copenhill – på toppen af et forbrændingsanlæg. Og din guide sørger for, at du på din guidede tur ikke går glip af det farverige Nyhavn eller af den berømte statue af Den lille Havfrue. Stauen er inspireret af H.C. Andersens sørgelige eventyr Den lille havfrue, lad din guide fortælle dig historien.

Middelalderens og nutidens København

En guidet tur gennem København tager dig også forbi Børsen og Christiansborg, der troner som statelige vartegn i bymidten. Christiansborg huser i dag Folketinget. Guiden kan fortælle om historiske og nutidige politiske magtkampe, der har fundet sted bag de tykke mure og har været med til at forme det moderne Danmark.

I Latinerkvarterets smalle gader finder vi domkirken og universitetet, der gennem århundreder har taget hånd om geistlighed og uddannelse. Måske har du også lyst til en tur op i Rundetårn, det gamle observatorium. Du får en enestående udsigt over byens tage fra tårnets top.

Den guidede tur til Københavns kendeste seværdigheder kan tages som en byvandring, i bus eller bil eller på cykel. Afhængigt af dine ønsker og den tid, du har til rådighed, kan turen være en introduktion på et par timer, eller den kan vare hele dagen. Ligegyldigt hvad sørger din guide for, at du får en bred introduktion til København og dermed til hele Danmarks historie, både før og nu.

Find din guide her...

Find flere turforslag

Vi har mange forslag til guidede ture i København og resten af Danmark. Vil du besøge Kronborg Slot, kendt som Hamlets slot? Er du interesseret i arkitektur? Eller bæredygtighed? Rejser du sammen med børn? Tag et kig på vores turforslag, måske passer de lige til dig. Hvis ikke, kan en af vores guider altid skræddersy en guidet tur til dig.