Nordsjælland

Tag på en guidet tur til Nordsjælland og oplev kongelige slotte og storslåede museer. Den guidede Nordsjællandstur fører dig også gennem det smukke landskab langs kysten og gennem de grønne skove, som i årtusinder har været områdets kendetegn. Nordsjælland har meget at byde på.

Din guidede tur til Nordsjælland går langs kysten fra København til Helsingør, hvor vi finder en strækning med nogen af Danmarks dyreste villaer. Undervejs kommer vi forbi flere museer, hvor det er fristende at stoppe.

Hvad med at opleve Rungstedlund, hvor forfatteren Karen Blixen (Isak Dinesen) boede og skrev sin berømte bog Den afrikanske farm.

Eller måske vil du hellere opleve kunst i verdensklasse på Louisiana, Museum of Modern Art. Her finder du værker af bl.a. Henry Moore, Alberto Giacometti, Yayoi Kusama og Asger Jorn.

I Helsingør er M/S Museet for Søfart tegnet af arkitekten Bjarke Ingels. Bygningen ligger under jorden i en gamle tørdok, så stedet er et besøg værd både pga. arkitekturen og det interaktive museum.

Kongelige fortællinger i Nordsjælland

Ingen tur til Nordsjælland uden mindst et besøg på et slot. Gennem historien har de danske konger rejst nordpå til deres slotte i Nordsjælland og brugt det som jagtrevir. Store områder var reserveret til jagt kun for de kongelige og deres besøgende.

Det monumentale Kronborg Slot i Helsingør valgte Shakespeare at gøre til rammen for sit skuespil om Hamlet. Besøg slottet på din guidede tur, og lad din guide beskrive livet ved hoffet og de vilde fester med inviterede fra hele Europa.

Lad din guide hjælpe dig med at få det meste ud af Nordsjællandsturen

Foregår din Nordsjællandstur i bil eller bus, er det oplagt at slå et smut forbi Fredensborg Slot, hvor Dronning Margrethe og hendes familie bor en del af året. Der er offentlig adgang til en del af den enorme slotspark, så kig indenfor, hvis du har tid, og se alle statuerne.

I Hillerød er Frederiksborg Slot et must. Her kan du fordybe dig i royale detaljer og få et solidt indblik i den danske historie. Der er meget at se, så lad din guide hjælpe med at udvælge de ting, der interesser dig mest.

En Nordsjællandstur kan designes med forskellige temaer. Spørg din uddannede guide, hvis du har et særligt område, du ønsker belyst. På den måde får du mest ud af din dag i Nordsjælland.

Find din guide her...

Find flere turforslag

Vi har mange forslag til guidede ture i København og resten af Danmark. Vil du besøge Københavns højdepunkter? Er du interesseret i arkitektur? Eller bæredygtighed? Rejser du sammen med børn? Tag et kig på vores turforslag, måske passer de lige til dig. Hvis ikke, kan en af vores guider altid skræddersy en guidet tur til dig.