Arkitektur og design

Dansk design er verdensberømt, og danske arkitekter står bag store byggerier verden over. Lad en uddannet guide vise dig nogle af de bedste eksempler på design og arkitektur. Din guide kan sætte det i en social og kulturel kontekst, som giver dig forståelse for, hvad der har inspireret designerne.

Danmark har i moderne tid været førende indenfor design. Vidste du i øvrigt, at den runde stol, der blev brugt under tv-debatten mellem Nixon og Kennedy i 1960, var designet af danske Hans Wegner? Den runde stol har siden da i USA blot været kendt som: The Chair.

Hvad enten du er interesseret i keramik, tøj, porcelæn, sølv, møbler eller sågar radiatortermostater, er der noget at opleve for dig på en guidet tur om design. Eftersom vi skandinavere altid higer efter lys, er der selvfølgelig også en hel catwalk af danskdesignede lamper at udforske.

Vil du se klassisk eller moderne design og arkitektur på din guidede tur?

Er du glad for traditionelt dansk design, er et besøg hos Royal Copenhagen et must på din guidede tur i København. Din guide vil fortælle historien om virksomhedens 240 år som producent af porcelæn til middagsselskaber. Bagefter er det oplagt at spadsere en tur og nyde de nyklassicistiske arkitektoniske perler i det omkringliggende kvarter.

Vil du hellere opleve nutidig og moderne arkitektur, vil din guide tage jer med langs Københavns havnefront.  Eller hvad med en tur til bydelen Ørestad, arkitekternes legeplads, hvor arkitekturen er ny og modig og bl.a. tegnet af danske Bjarke Ingels og hans tegnestue BIG.

Andre steder, hvor det er værd at kigge nærmere på arkitekturen, er ved akvariet Den blå Planet, i Zoologisk Have og på M/S Maritime Museum i Helsingør. Er det mere det lidt flippede du leder efter, så må din guidede tur ubetinget gå til fristaden Christiania.

Oplev endnu mere design på museum

Fuldend din guidede tur i København med et besøg på Design Museum Danmark. Her finder I alle sværvægterne inden for dansk designhistorie, som din uddannede guide gøre jer klogere på. Snup også en pause i caféen, og nyd at være komplet omgivet af designklassikere.

Hvis du ønsker at forlænge den guidede tur og måske komme lidt udenfor København, kan din guide tage med til arkitekt og designer Finn Juhls hus, som i dag er udstillet på kunstmuseet Ordrupgaard.

Find din guide her...

Find flere turforslag

Vi har mange forslag til guidede ture i København og resten af Danmark. Vil du besøge Kronborg Slot, kendt som Hamlets slot? Er du interesseret i historie? Eller bæredygtighed? Rejser du sammen med børn? Tag et kig på vores turforslag, måske passer de lige til dig. Hvis ikke, kan en af vores guider altid skræddersy en guidet tur til dig.