Grønne, imødekommende København

Foto: ©Thomas Rousing

Interesserer du dig for bæredygtighed og livskvalitet? Eller er du bare nysgerrig efter at vide, hvorfor vi danskere er kendt for en grøn og god livsstil? Tag med en uddannet guide på byvandring gennem København og oplev, hvordan vi danskere prøver at tackle udfordringerne ved klimaforandringerne og skabe gode løsninger for en grøn og imødekommende by.

København har længe aktivt forfulgt en ambitiøs og grøn politiske dagsorden om at gøre byen CO2-neutral inden 2025. I de seneste år har bl.a. 2 store storme med store oversvømmelser vist, at der er behov for hurtig og konkret handling og at omorganisere byen på en bæredygtig og klimatilpasset måde.

Det grønne København med mange cykler er også rar at leve i

Undervejs på turen gennem København, som fx kan være en byvandringen eller cykeltur, vil din guide fortælle, hvordan vi i Danmark arbejder med at gøre byerne grønnere og mere bæredygtige. Og vi ser selvfølgelig på specifikke tiltag, som både konkret gør byen mere bæredygtig, og også gør den til et rarere sted at bo.

Du vil høre om grønne tiltag, der reducerer forureningen fra biler ved at opfordre til brug af ​​cykler. Og din guide vil sætte dig ind i, hvordan energiforbruget sænkes, når bygninger bliver gjort mere effektive, og hvordan kontorer bliver afkølet med koldt vand fra havnen. Hør også om fjernvarmeanlægget, der er afhængig af affaldsforbrænding. De danske regler for energi- og ressourceeffektivitet i nybyggeri er meget krævende, men byens gamle bygninger renoveres også systematisk, ikke mindst når de skifter ejere.

Guidet tur i København med fokus på bæredygtige løsninger i byrummet

At gøre København grønt handler også om at gøre offentlige byrum pænere og til en behagelig del af hverdagen. Samtidig er byrummene designet, så de er reservoirer til brug i tilfælde af oversvømmelser. Tidligere parkeringspladser bliver forvandlet til pladser for mennesker, og der er ryddet op i Københavns Havn, så vandet og havet bliver en del af boligarealet, der kan bruges til svømning eller bare den perfekte kulisse for fritiden.

Den guidede tur med fokus på det grønne og bæredygtige København tager sigte på at vise en række løsninger på tidens klimaudfordringer, løsninger, som også har gjort livet i byen mere attraktivt.

Sammen med din guide er det oplagt at besøge fx den klimasikrede Sankt Annæ Plads, Tåsinge Plads, som er Københavns første klimatilpassede byrum, Islands Brygge med havnebad og grønne oaser eller Københavns nye bydel Nordhavn. I Nordhavn er bæredygtighed en hjørnesten i byplanlægningen og tænkt ind helt fra starten.

Find din guide her...

Find flere turforslag

Vi har mange forslag til guidede ture i København og resten af Danmark. Vil du besøge Kronborg Slot, kendt som Hamlets slot? Er du interesseret i arkitektur? Vil du vide mere om dansk historie? Rejser du sammen med børn? Tag et kig på vores turforslag, måske passer de lige til dig. Hvis ikke, kan en af vores guider altid skræddersy en guidet tur til dig.