Om os

Foto: ©Thomas Rousing

Turistførerforeningens hjemmeside giver dig Danmarks største udvalg af professionelle guider lige ved hånden. Læs her, hvorfor du er sikker på at finde lige netop den guide, der passer til din tur.

Kvalitet

Alle guider, der siden 1994 er blevet optaget i Turistførerforeningen, har en diplomuddannelse fra Roskilde Universitet bag sig. Vi er uddannede i bl.a. historie og kunsthistorie, interkulturel kommunikation, tur-design og selvfølgelig alt om dagens Danmark.

Du kan læse mere om uddannelsen her.

Erfaring

Uddannelse gør det ikke alene. Erfaring fra de mange forskelligartede ture, vi guider hver eneste dag, går hånd i hånd med erfaring fra de mange forskellige erhverv, vi også har på vores CV’er.  Vi er skolelærere, skuespillere, historikere, jurister, journalister, arkæologer… Ja, selv en landmand har vi. Og en operasanger.

Man siger, at det tager 10.000 timer at blive ekspert, og mange af vores medlemmer dyrker passioneret deres interesser i vinterhalvåret. Øl, botanik, cabaret, maratonløb, porcelæn, forsvarsværker, runer, shipping – for blot at nævne nogle få. Listen er uendeligt lang.

Sprog

Alle guider har bestået en eller flere sprogprøver, som er din garanti for kvaliteten. Faktisk kan man kun blive optaget i Turistførerforeningen, hvis man har bestået sprogeksamen på niveau C1 i Den Fælleseuropæiske Referenceramme eller har sproget som modersmål.

Vi taler omkring 25 forskellige sprog. De fleste mere end et sprog, så vi også kan guide for flersprogede grupper.

Når du booker på guides.dk, er du sikker på at få en professionel, flersproget guide, der kan give dig en både god, sjov og lærerig oplevelse.

På oplevelse med de lokale

Vi er de lokale! Besøgende vil oftest gerne ud blandt de lokale, besøge forskellige nabolag, spise det samme som de lokale og nyde godt af at være i selskab med en, der har boet her i rigtig lang tid. Det er netop det, vi kan tilbyde. Vi er sprængfyldt ikke bare med historie, men også med sjove, lokale fortællinger.

Vi bor i København eller tæt på byen og kommer her dagligt. Vi kender de nyeste forretninger og har prøvet restauranten ovre på hjørnet. Du kan spørge din guide til råds om hvad som helst og få anbefalinger om næsten alt mellem himmel og jord.

Få det lige, som du vil have det

Når du skal bruge en guide, kan du få lige præcis den tur, du ønsker. Vi kan guide til fods eller på to hjul, i bus, minibus eller limousine, til vands eller på hesteryg. Du kan vælge en standardtur eller bede din guide om at skræddersy en tur til dig. Vores ture kan også tage udgangspunkt i en kendt person, en bestemt epoke eller et særligt tema. Læs mere om forskellige turtyper her.

Find din guide her...