Mød en guide: Susanne Drejet Løth

Mit navn er Susanne Drejet Løth. Jeg guider i sprogene dansk, engelsk og tysk.

 

Hvad er dit yndlingssted og hvorfor?

Blandt mine favoritsteder er Middelalderbyen, Domkirken og Vor Frue plads. Der er mange spændende historier om livet dengang og nu. Vidste du for eksempel, at ikke kun kronprins Frederik og kronprinsesse Mary blev viet i kirken på det sted, hvor Vor Frue kirke ligger? Næ – skam også Kong Christian d. 1 blev både kronet og gift med sin kloge dronning Dorothea selvsamme sted i 1449. Dronning Dorothea skulle senere rejse til Rom for at få Pavens tilladelse til at bygge Nordens første Universitet, nemlig Københavns Universitet, som blev grundlagt i 1479.

 

Hvad er en anekdote eller detalje, som altid begejstre folk?

Mange af mine gæster har en god oplevelse på Gl. Var Torv, hvor vi besøger Grundtvigstatuen af Niels Skovgaard. N.F.S Grundtvig var jo en spændende mand, som var både præst, filosof, salmedigter og politiker. Han har betydet meget for den måde, vi danskere lærer og tænker på.

Rigtig mange unge såvel som ældre glæder sig til et højskoleophold af længere eller kortere varighed, og det var jo Grundtvig som i 1830’erne udviklede sin tanke om folkelig uddannelse. Grundtvig troede på, at almindelige mennesker, dvs. også dem uden penge, skulle have indsigt i forhold, der gjorde dem i stand til at deltage i et demokratisk samfund. Det var nye tanker i 1830’erne, hvor kun få kunne læse og folk generelt kun havde kort skolegang bag sig.

 

Hvor vil du altid gerne tilbage til?

Kongens Have emmer af liv og historie og ligger så flot foran slottet. Jeg elsker at komme på Rosenborg Slot, det er jo så yndigt. Det er næsten ligesom en teaterkulisse, hvor man kan forestille sig, hvordan livet omkring Kong Chr. 4. udspillede sig.

 

Hvad er dit bedste hemmelige tip til København?

En hyggelig stemning, til dem der vil væk fra Strøget en forårsdag hvor solen skinner i København, finder jeg på cafe Kop og Kaffe på Søndre Boulevard på Vesterbro. De har også et meget lækkert udvalg af kager, som man da ikke skal snyde sig selv for.

 

I Turistførerforeningen taler vi omkring 25 forskellige sprog: De fleste taler mere end et sprog, så vi også kan guide for flersprogede grupper. Alle guider har desuden bestået en eller flere sprogprøver, som er din garanti for kvaliteten. Hvis du vil have en mere personlig og skræddersyet tur, der passer lige til dine interesser og præferencer, så find en guide, der passer lige til din gruppe på www.guides.dk