Mød en guide: Catalina Echeverría

1. Navn, sprog

Catalina Echeverría, guider på spansk

 

2. Hvad er dit yndlingssted og hvorfor?

Jeg elsker at vise mine gæster Bibliotekets Have. Alle kan godt lide at tage billeder der, det er et fredeligt sted, som giver mulighed for at fortælle mange gode historier: Om Carlsberg og den gamle krigshavn, mens vi ser på springvandet. Og ved monumentet af Søren Kierkegaard fortæller jeg om hans tanker, som indgår i essays, læserbreve og blogs verden over, når skribenter reflekterer over almenmenneskelige tilstande. Og selvfølgeligt også om anden verdens krig, når vi ser på det Jødiske museum, hvor flertallet af danske jøder på forbilledlig vis blev reddet fra koncentrationslejrene. Den historie afspejler den ånd af solidaritet og ligeværd, som kendetegner danskerne.

 

3. Hvad er en anekdote eller detalje, som altid WOW’er folk?

I dag er der ikke mange danskere, der går til gudstjenester længere. Af denne grund bruges nogle kirker som kunstudstillingshaller, begivenhedssteder og restauranter. Når de fungerer som restauranter, arrangerer de måltider, hvor alle sidder ved samme bord. Det er en måde at bekæmpe ensomhed og få nye venner. Og de er ikke middage for fattige mennesker, de er til os alle.  Der er endda et par kirker, som i dag fungerer som en slags natklubber til unge.

Danskernes utraditionelle brug af deres kirker overrasker altid mine gæster.

 

4. Hvor vil du altid gerne tilbage til?
Jeg elsker aftenture gennem byens centrum og dens smalle, gamle gader. Det er meget afslappende at få en kop kaffe eller chokolade og derefter gå gennem Latinerkvarteret eller Pisserenden. Der er meget historie, et nyt hjørne eller en skulptur bliver altid opdaget og stemningen er både glad og rolig.

 

5. Hvad er dit bedste hemmelige tip til København?

Besøg Nicolaj Kunsthal for at se, hvordan det er et moderne kunstudstillingscenter, der engang var en kirke. Onsdage er der gratis entré. På vej ud prøv en lækker hotdog på Amager torv, danskerne spiser mange hotdogs! Gå ned til toiletterne, som altid er rene og gratis og indrettede som i gamle dage. Så er du klar til at tage på The Happiness Museum og lære lidt mere om, hvad glæde egentlig er, og hvad hygge betyder for danskerne, der som bekendt er et af ​​de lykkeligste folkefærd.