Kender kunstig intelligens de hemmelige steder i København?

Af Sophie Dam, menneske og tekstforfatter for Turistførerforeningen

 

Der er noget om det, når man siger at fremtiden er nu.

ChatGPT, det responsive chatsystem, der ved hjælp af kunstig intelligens kan bruges til at skrive artikler og generere søgeord kan virkeligt meget.

I Turistførerforeningen har vi også leget med det, og fået det her ud af det:

INPUT:

Hvad er de mest interessante, sjoveste, underfundige hemmelige steder man bør besøge som turist i København?

OUTPUT: (NB! Det er 100% uredigeret, blot kopieret og indsat!)

“Der er mange interessante og hemmelige steder at besøge i København. Her er nogle af mine favoritter:

1. Assistens Kirkegård – Dette er en smuk og fredfyldt kirkegård, hvor mange berømtheder er begravet, herunder H.C. Andersen. Det er også et dejligt sted at slentre og nyde de farverige blomsterbede.

2. Tivolis Have – Selvom Tivoli er en populær turistattraktion, er der stadig mange hemmelige hjørner at udforske, inklusive den japanske have og Nimb Hotel, som har en hemmelig bar i kælderen.

3. Krypten under Vor Frelsers Kirke – Under Vor Frelsers Kirke er der en krypt, som normalt ikke er åben for offentligheden. Det er en spændende oplevelse at udforske de gamle grave og krypter.

4. Christianshavn – Dette er en charmerende del af byen, der ofte overses af turister. Gå en tur langs kanalerne og besøg de mange små butikker og caféer.

5. Den sorte diamant – Biblioteket på Den Sorte Diamant er en arkitektonisk perle og et fantastisk sted at besøge for bogelskere. Biblioteket har også en imponerende samling af sjældne bøger og manuskripter.”

Turistførerforeningens kommentar:

Det er vitterligt fem gode bud på steder at besøge som turist i København! Men de findes alle på listen over mest besøgte turistmål, og kan altså ikke siges at være hverken særligt hemmelige eller underfundige.

Næh, hvis du virkelig vil besøge de ’mest interessante, sjoveste, underfundige hemmelige steder i København’, så bør du booke et rigtigt menneske fra Turistførerforeningen.

VI kender nemlig de listige steder, de hemmelige baggårde og de usete perler – og de spændende historier bag.

Hvor ChatCPT får sin viden fra Wikipedia, bøger, nyhedsartikler og videnskabelige tidsskrifter m.m., trækker guiderne fra Turistførerforeningen på en diplomuddannelse fra Roskilde Universitet og er således uddannede i bl.a. historie og kunsthistorie, interkulturel kommunikation, tur-design og selvfølgelig alt om dagens Danmark.

Og så trækker vi naturligvis også på de mange forskellige erhverv, vi også har på vores CV’er.  Vi er skolelærere, skuespillere, historikere, jurister, journalister, arkæologer… Ja, selv en landmand og en operasanger kan du finde blandt vores guides.

Humlen er, at besøgende jo oftest gerne vil ud blandt de lokale, besøge forskellige nabolag, spise det samme som de lokale og nyde godt af at være i selskab med en, der har boet her i rigtig lang tid. Det er jo dér, man kommer med hen de steder, som robotten ikke har kunne læse sig til.

Det er netop dét, vi kan tilbyde. Vi er de lokale! Vi er sprængfyldt ikke bare med historie, men også med sjove, lokale fortællinger. Vi bor i København eller tæt på byen og kommer her dagligt. Vi kender de nyeste forretninger og har prøvet restauranten ovre på hjørnet.

Alle guider har desuden bestået en eller flere sprogprøver, som er din garanti for kvaliteten. Vi taler omkring 25 forskellige sprog: De fleste taler mere end et sprog, så vi også kan guide for flersprogede grupper.

Alt det kan en chatbot ikke slå!

Se mere på www.guides.dk