International dag mod børnearbejde

Den 12. juni er international dag mod børnearbejde. I år fejrer danskerne 150-året for indførelsen af en historisk lov, der markerede begyndelsen på dansk sociallovgivning. Lovens officielle navn var “Lov angaaende Børns og Ungdoms Arbeide paa Fabrikker m.v.” (også kendt som Fabriksloven). Den blev vedtaget den 23. maj 1873 og var den første lovgivning i Danmark, der specifikt regulerede børns arbejde og lagde grundstenen for dansk sociallovgivning.

Indtil fabrikslovens vedtagelse i 1873 blev børn i Danmark ofte tvunget til at arbejde under umenneskelige forhold. De blev hyret som arbejdskraft på fabrikker og værksteder, hvor de blev udnyttet og udsat for farlige arbejdsopgaver. Fabriksloven fastsatte regler for, hvor længe børn måtte arbejde, og sikrede dem ordentlige hvileperioder. Desuden blev der indført minimumsalder for ansættelse og restriktioner på farlige arbejdsopgaver, som børnene ikke længere måtte udføre. Fabriksloven blev en milepæl i Danmarks historie og et afgørende skridt i retning af en mere retfærdig og inkluderende samfundsnorm.

Som turist i Danmark har du en oplagt mulighed for at udforske landets historie og sociale udvikling. Det hjælper vi dig gerne med i Turistførerforeningen. Vores turistførere er specialister i at formidle alt fra historie over kunst og arkitektur til det moderne Danmark. Hos os møder du underholdende historiefortællere, der med høj faglighed og service i særklasse giver dig den bedste version af Danmark. Så uanset, om du repræsenterer et rejsebureau, skal arrangere en venindetur eller din virksomhed skal på personaletur, så har vi en guide, der matcher jeres behov. Søg efter din guide på www.guides.dk Vi lover dig, at du får en uforglemmelig oplevelse.

Photo by Daiga Ellaby on Unsplash